Odgovorna oseba za gozdni vrtec v oddelku Mehurčki: Ines Erin Jakoša

GOZD, SPROŠČENOST, POGUM IN HVALEŽNOST, NARAVA VSAKOMUR DAJE KAR POTREBUJE

(September 2023)

 

ŠOLSKO LETO 2023-2024

 

Odgovorna oseba za gozdni vrtec v oddelku Mehurčki: Ines Vidovič

ZIMSKO VESELJE PRI MEHURČKIH

 
Smo najmlajši otroci v našem vrtcu, zato je bil za nekatere zapadli sneg prvi dotik nečesa tako snežno belega, mehkega… a hkrati mrzlega. Uššš, kako je mrzel!
Uživanju na snegu smo se prepustili kar na našem vrtčevskem igrišču, kjer smo delali snežake, se vozili s sanmi in bili priča tudi velikemu traktorju s plugom. Vau! 
Naši vzgojiteljici sta nam omogočili igranje s snegom tudi v igralnici. Sneg smo prijemali, okušali in barvali. V naslednjih dneh smo se odpravili peš do gozda, kjer smo nabrali veje za naše barvne ledene kocke. Z njimi smo naslikali pravo umetnijo. ( Februar 2023)
 

KO ZORIJO JAGODE

Kakor hitro je sonce zgodaj pomladi začelo kazati svoje žarke, smo se otroci skupine Mehurčki skupaj z vzgojiteljicama odpravili do našega vrtička. Le-ta je celo zimo počival. Sprva smo morali popraviti lesen napis in odstraniti ves plevel, ki se je nakopičil čez zimo. Vanj smo dosadili jagode in nestrpno pričakovali dan, ko jih lahko prvič tudi sami utrgamo in okusimo. Večkrat tedensko smo vrtiček zalivali, opazovali in spremljali rast jagod in kasneje tudi njihovo barvo. V teh dneh so prve jagode postale rdeče, kar je pomenilo le eno: mmmmmm.
(Junij 2023)