Odgovorna oseba za gozdni vrtec v oddelku Oblački: Lina Košič

SNEŽNA ČAROVNIJA PRI OBLAČKIH

V Laporju bo sneg kmalu že povsem skopnel. Otroci skupine Oblački, kateri smo v vrtcu eni izmed najmlajših, neznansko obožujemo igro na snegu in prav nič nas ne zebe. Nekaj malega ga je še ostalo v gozdu in na senčnih lokacijah, zato smo se Oblački, s svojima vzgojiteljicama te dni odpravili ravno tja. Sneg smo tipali, ga mečkali, opazovali, se z njim igrali, ob tem pa tudi nabirali veje, liste in nekaj snega ter ledu, vse skupaj pa smo odnesli v igralnico. Za konec pa je sledil še zelo zabaven del. Vzgojiteljici sta sneg pobarvali z modro tempera barvo … oooo, kakšna čarovnija! Z obarvanim snegom smo nato packali po velikem papirju, ob tem pa se neskončno zabavali, komaj že čakamo, da spet zapade (če ne letos, pa naslednje leto).


FITKOV DAN V GOZDU 

 Fitkov dan je tokrat potekal malo drugače (brez rekvizitov, ki smo jih za ta dan vajeni), česar so se naši najmlajši zelo razveselili, saj zunaj, v naravi najraje preživljajo čas . V gozdu so razvijali gibalne sposobnosti in se ob tem zelo zabavali. Lazili in hodili so po deblih dreves, tekali okoli drevesnih ovir, plezali na štore in skakali z njih, poleg tega pa še nabirali vejice in liste in se seveda še prosto igrali. Res je bilo zabavno.


OBLAČKI VRTNARIMO 

 Danes smo se namesto v gozd, odpravili do vrtnarskega kotička z visoko gredo. Postali smo vrtičkarji. Prekopali smo zemljo, jo tipali, vonjali, nekateri tudi pokušali in s tem razvijali čutne zaznave. Vzgojiteljica nam je dala semena, nato smo skupaj posejali rukulo, radič, blitvo in solato. Gredico bomo vsak dan skrbno zalivali in čakali, da iz majhnega zraste veliko.